Przejdź do menu głównego Przejdź do wyszukiwarki Przejdź do treści

Dostępne skróty klawiszowe:

  • Tab Przejście do następnego elementu możliwego do kliknięcia.
  • Shift + Tab Przejście do poprzedniego elementu możliwego do kliknięcia.
  • Enter Wykonanie domyślnej akcji.
  • ALT + 1 Przejście do menu głównego.
  • ALT + 2 Przejście do treści.
  • Ctrl + Alt + + Powiększenie rozmiaru czcionki.
  • Ctrl + Alt + - Pomniejszenie rozmiaru czcionki.
  • Ctrl + Alt + 0 Przywrócenie domyślnego rozmiaru czcionki.
  • Ctrl + Alt + C Włączenie/wyłączenie trybu kontrastowego.
  • Ctrl + Alt + H Przejście do strony głównej.
2 kwietnia 2021

Cukiernicze propozycje na Wielkanoc

Drukuj

Uczniowie, przyszli cukiernicy, dzielą się swoim przepisem na wielkanocne pyszności.

Uczniowie Branżowej Szkoły I stopnia w zawodzie cukiernik, w Specjalnym Ośrodku Szkolno-Wychowawczym dla Dzieci i Młodzieży Niepełnosprawnej w Dąbrowie Górniczej, na praktykach zawodowych w pracowni cukierniczej, tworzą smakowite i efektowne słodkości.

Nauka tu trwa 3 lata, uczniowie przygotowują się do egzaminu zawodowego, po którym otrzymują Certyfikat Kwalifikacji Zawodowej. Zdają egzamin taki sam jak ich pełnosprawni rówieśnicy. Obecnie przygotowują się do Świąt Wielkanocnych. Świąteczne baby, babeczki, mazurki i serniki zagościły na dobre w ich pracowniach.


Uczniowie ze swoimi świątecznymi wypiekami

Zapewne w normalnych warunkach, bez pandemii, spotkalibyśmy się z uczniami SOSW na degustacji, gdyż zawsze przed świętami organizowane były takie spotkania dla pracowników ośrodka i społeczności lokalnej. Ponieważ teraz to niemożliwe, to uczniowie dzielą się swoim sprawdzonym przepisem na mazurek.

ZG

Czytaj więcej

Wiadomości

Umów wizytę przed przyjściem do UM

Wiadomości

Wpływasz na to, czym oddychasz

Wiadomości

#TOgether, czyli jak dąbrowska młodzież radzi sobie z brakiem pewności siebie

Strona główna

Kwietniowy Jarmark Staroci