www.idabrowa.pl

aktualnosci

naglowek.jpgafbebf7e14068846460f512e06ffb60a
dabrwa-logo.pngefdafd746e460c4ec2d04b8fa31add3d
dabrowa-header-bottom.png9b570a719b085432f2f41344aebd2fb0
Aktualności Portal Mapa Informator Wydarzenia Historia Panoramy Mapa strony E-publikacje Galerie Multimedia Ogłoszenia Inwestycje
grafikaborder
Emocje na talerzach
20/04/2017
Anna Zubko
700
 
 
 
 

Już w piątek 21 kwietnia rozpocznie się wiosenna edycja Restaurant Week, Festiwalu Najlepszych Restauracji. Potrwa do 30 kwietnia. W województwie śląskim bierze w niej udział 37 restauracji.

 

W sumie w ramach Restaurant Week w Polsce ponad 350 Restauracji w 25 miastach zaserwuje Gościom trzydaniowe, wyjątkowe doświadczenie w festiwalowej cenie 39 zł. Przewodnie hasło tej edycji Restaurant Week to „Emocje na talerzach”!

 

Restaurant Week to Festiwal Najlepszych Restauracji - wydarzenie, które łączy ludzi przy stole. Aby wywołać odpowiednie emocje na talerzach i podarować Gościom zmysłowe doświadczenie, Szefowie Kuchni przygotują specjalne, trzydaniowe menu degustacyjne: przystawkę, danie główne i deser - w festiwalowej cenie 39 zł.


Najlepsze stoliki na festiwalu można już rezerwować na restaurantweek.pl Wśród propozycji przygotowanych przez szefów kuchni najlepszych restauracji w województwie śląskim można znaleźć m.in. azjatyckie bułeczki bao z kim chi, czarne kluski śląskie, gulasz ze strusia, krem z kiszonych pomidorów podany z pieczonym fioletowym ziemniakiem i bazyliowym pesto, parfait z bobem tonka, ormiański pilaw ryżowy, roladę śląską w klusce z czerwoną kapustą i boczkiem, domowy twaróg palony w sianie ze szparagami na trzy sposoby czy asiette ze skorzonery z mikroziołami, pudrem rydzowym i kozim serem. Ale emocje!

 



 

 

 

W wiosennej edycji Silesia Restaurant Week, która odbędzie się w dniach 21-30 kwietnia biorą udział restauracje:

  • Beksien w Bielsku-Białej
  • Biała Gruba w Mysłowicach
  • Brick Krakowska18 w Tarnowskich Górach
  • C'est si bon w Katowicach
  • Con Amore w Tychach
  • Dworek New Restaurant w Bielsku-Białej
  • Granat w Katowicach
  • Kameralna w Pszczynie
  • Królestwo w Katowicach
  • La Cantina Bytom
  • La Cantina Tychy
  • Laskowo Wine & Food w Żorach
  • Magiel Kulinarny w Sosnowcu
  • Minibrowar Majer w Gliwicach
  • Momo Restaurant & Cocktail Bar
  • Orzech i Miód (Hotel SPA Laskowo) w Jankowicach
  • Osteria le Botti w Tychach
  • Pod Wiązem w Gliwicach
  • Pogoria Residence & Restaurant w Dąbrowie Górniczej
  • Punkt ''G''astronomiczny w Pszczynie
  • RAWA Jedzenie i kawa w Katowicach
  • Riba Riba w Gliwicach
  • Saute w Katowicach
  • Spacerowa21 w Mysłowicach
  • Spencer Bistro & Cafe w Katowicach
  • Spencer Pub w Katowicach
  • Sunlight (Angelo**** by Vienna House) w Katowicach
  • Sushi Do w Katowicach
  • SzAMMa w Gliwicach
  • Szyb Maciej w Zabrzu
  • Symfonia Smaku w Gliwicach
  • The Piano w Bytomiu
  • Umami w Pyskowicach
  • Villa Gardena w Chorzowie
  • Warszawska w Sosnowcu
  • WunderBAR w Katowicach
  • Zagłębie Smaku (Hotel Holiday INN****) w Dąbrowie Górniczej

 

Silesia Restaurant Week patronatem medialnym objęli: Silesia Smakuje, Magazyn BE, Maszkety, Pojedzone.pl, Dwamiejsca.pl, mojkulinarnypamietnik.pl, Ostryga|Ola Oslislo blog o jedzeniu

Wyślij link mailem
Powrót
PDF
Drukuj
Zgłoś
nieścisłość
baner na strone.jpg774386b0af1cd2d6089dd4336c8f6b28
kamerka online.jpg02f74df1ccf14453adfb72f858af2274
info.png43bd20b99af2b30e9612e776e8f39b53
stacja.jpg80f16a65b82266183a4bf19fd204456e
Logo SKUP.jpgeae8bf6e4aee0cfe4a3b1bfe974ff20e
Walidacja W3CXHTML 1.0 i CSS 3.0
F

Wersja mobilna

jeśli chcesz, możesz skorzystać z wersji mobilnej tej strony.

NIE TAK